Skolavslutningar

Skolavslutningarna är avslutade – det känns skönt. Naturligtvis kommer stundtals en ledsen klump i halsen vid dessa tillställningar samtidigt som jag är glad för de andra barnen. ”Den blomstertid nu kommer” är jobbig… då går jag ifrån… När femteklassarna på Markus skola sjöng en mix av Ted Gärdestads fina låtar blev det också svårt. Hans låtar är så sorgliga för mig och så var det just jämngamla barn till Jakob (om än inte Jakobs klass).
Viss sorg vill jag ha och kan inte vara utan men skolavslutningssorg kan kvitta.

Skolavslutning på Jakobs skola behövde vi inte gå på i år. Minns förra året när vi var där, så konstigt vi tyckte det var att hans namn aldrig nämndes. Vi liksom väntade på det då. Det skulle väl vara soligt och glatt, inga tråkigheter nämnas… men jag tror det var ett fel beslut. De var väl lätt räknade på den skolgården som inte tänkte på Jakob när de såg hans klass eller oss i familjen som var där för storebrors skull. Ett litet ord (eller sång) hade varit på sin plats.
Nu blev det som det blev, ingen idé att fundera över det längre.

En tanke på “Skolavslutningar”

  1. Tankarna gick iår igen till Er. Vi stod på fotbollsplanen iår och blickarna gick till Jakobs träd.

    En stor kram till Er och ha en riktigt go seglarvecka så hoppas vi på vädrets makter att det blir fint väder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s