Festligheter

Då var lilla J:s födelsedags kalas avklarat. Hon är helnöjd och då är jag det också
Lycklig över alla bokmärken och album, att titta på och att pyssla med. Hon fick en ”kompisbok” med snörning. Nu har hon äntligen fått en anledning att lära sig knyta rosett. Det gjorde hon ju också ganska lätt vid 21-tiden ikväll.
Fira födelsedag är stort när antalet ljus på tårtan är nio. Något att se fram emot, längta till och planera långt innan. Härligt just då. Skojigt minne efteråt att prata om och tänka på. Nu är ju själva födelsedagen i morgon så fler presenter och hurrar rop är att vänta.

Självklart är det tomt ändå fast huset är fullt med folk. Killen som skulle ha varit 12 år nu och lekt och busat med småkusinerna. Han gillade när vi hade kalas eller fest. Var det förväntningarna som gjorde det? Planerande och förberedelser tillsammans inför något roligt. Fest och kalas innebär ju också delad glädje och lycka med många.

Jag är så glad att det ändå var en 12-åring med idag… Då är det lättare att se Jakob där brevid…

För egen del var dagens bästa stund när jag fick sjunka ner i soffan och läsa morgontidningen nu i kväll efter disken. Dagens roligaste var ”skattjakten” i trädgården när alla små barna sprang huller om buller och letade efter något de inte viste vad.

2 reaktioner till “Festligheter”

  1. Vad skönt att höra att det är positivt att se denne 12-åring, har ibland tänkt att det kanske är ”jobbigt”.

    KRAM

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s